Philip Carlsson
Rasmus Lundquist

------------------------------------------------
En dyster kväll för våra vita pågar på ett regnigt Österlen mot ett för kvällen vassare Österlens FF.
Det var på förhand den tuffaste matchen för säsongen. Ledarna i division 3, ännu ingen förlust i serien.
Rydsgård hade på förhand en fördel, man hade en handikappstraff.

En match som började med att Rydsgård har en boll i stolpen redan efter en minut. Efter detta ett lite avvaktande spel av de båda lagen. Men ett ÖFF som ville vinna och satte upp ett högt tempo. Ett tempo som inte RAIF var vana vid och man fick problem direkt. Inte blev det bättre av att det regnade och blev blött, bollen gick yttligare fortare. Men ett RAIF som gjorde det bra och höll emot bra, man gjorde det enkelt i försvaret och rensade undan bollen bra. Men efter 18 minuter får Österlen en hörna från höger. En hörna som nickas undan av RAIF men där dyker en Österlenspelare upp och klipper den på volley långt ut mot stolpen. Jakob försöker men når inte den helt. 0-1 alltså efter 19 minuter. En liten kalldusch när Raif hållt tätt bakåt. Men minuten senare skulle hoppet tändas för några sekunder när Fabian Karlsson skjuter i insidan av stolpen. Men fortsatt 0-1. Resterande del av halvleken är det mycket Österlen men RAIF sticker iväg med lite halvchanser emellanåt. Hampus Henricsson har en boll som rullar precis utanför stolpen.
Första halvlek slutar alltså 0-1 och RAIF har sin handikappstraff kvar.

Andra halvlek skulle börja som den första sluta. Böljande med bra fart. Men inom loppet av 10 minuter gör Österlen både 0-2, 0-3 och 0-4.´0-2 kommer efter ett långskott som studsar under Jakob på det blöta underlaget. 0-3 kommer efter en frispelning och en säker anfallare som enkelt rullar in bollen sidan om Jakob. 0-4 kommer på en frispark som Österlenspelaren sätter i första hörnet. Efter 0-2 väljer RAIF att slå sin handikappstraff men den går tyvärr precis utanför stolpen. I den 76 minuten får RAIF en frispark precis utanför straffområdet. De vitklädda ropar på straff men domaren är säker på att företeelsen sker utanför. En frispark som slutar med att RAIF nickar bollen mot öppet mål men den nickas i famnen på målvakten. I efterföljande utkast blir Rasmus Ceder sen in i en tackling och domaren plockar upp det röda kortet.

I den 87 minuten så gör även Österlen 0-5 detta genom en retur på ett långskott.

En sammanfattning:
Bra 60 första minuter av Rydsgård. Ett Österlen som hade många chanser men backlinjen löste det bra!
En liten dipp och det kostar 3 mål mot ett bättre motstånd.

Nu taggar vi för återstarten av serien mot Åhus Horna nu på lördag kl. 14:00.